IK ZOEK EEN STUDENT


Talenten zelf opleiden

Net als duurzaamheid, is het opleiden van jongeren een maatschappelijke verantwoordelijkheid die uw organisatie of de organisatie waar u werkzaam bent beter op de kaart zet. Jongeren zijn er genoeg, praktische beroepen ook. Daarom moeten we vanuit het bedrijfsleven deze jongere doelgroep motiveren en hen de kans geven om een echt vak te leren. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid resulteert dan in meer goed opgeleide jongeren die vervolgens hun steentje gaan bijdragen aan onze maatschappij. Het opleiden van jonge talenten kan voor u aantrekkelijk zijn om de continuïteit van het personeelsbestand te waarborgen. Bovendien is zelf opleiden de beste manier om aan goede vakmensen te komen! Logidex bemiddelt al sinds 2002 BBL-studenten in de haven en logistiek. Als schakel tussen studenten, scholen en leerbedrijven, weten wij als geen ander wat er nodig is om een leer-werktraject voor alle partijen tot een succes te maken.

Werving, bemiddeling en begeleiding

Logidex werkt samen met scholen en is regelmatig aanwezig op open dagen voor het werven en enthousiasmeren van jongeren. Met gemotiveerde studenten die zich inschrijven, wordt eerst een uitgebreide intake gedaan alvorens wij gaan bemiddelen. Als een student bij een leerbedrijf geplaatst is, blijven we nauw betrokken tijdens het leer-werktraject. Onze consultants voeren evaluatiegesprekken met de student en de praktijkbegeleider(s) en houden ook contact met school over de prestaties en aanwezigheid van de student. Studenten kunnen op kosten van Logidex een heftrucktraining volgen. Ook voor praktijkbegeleiders van bedrijven organiseren we van tijd tot tijd cursussen. Onze consultants staan u graag met raad en daad terzijde en zijn telefonisch en per mail altijd goed bereikbaar.

Contracten voor de duur van de opleiding

Logidex neemt studenten op contract voor de duur van de opleiding. Wij dragen hiermee het volledige werkgeversrisico en nemen administratieve zaken, waaronder verloning, bij u uit handen. Na de opleiding kunt u de student kosteloos zelf een contract aanbieden. Gedurende de opleiding factureren we enkel gewerkte uren volgens vaste tarieven. Ziekte en verlof komen voor rekening van Logidex.

Erkende leerbedrijven

Om een student een leer-werkplek te kunnen bieden, moet uw bedrijf erkend zijn voor de desbetreffende opleiding. Het erkennen van leerbedrijven wordt gedaan door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, kortweg SBB (Bron: www.s-bb.nl). De student moet binnen uw bedrijf uiteraard het beroep kunnen uitoefenen waarvoor hij of zij de opleiding volgt. Daarnaast moet de student opdrachten kunnen vervullen die nodig zijn om, via tussentijdse toetsen en opdrachten, aan de eindtermen van de opleiding te kunnen voldoen. Belangrijk is dat u binnen het bedrijf een praktijkbegeleider aanwijst om de student te begeleiden. Logidex heeft contacten bij het SBB en begeleidt u, indien gewenst, bij de erkenningsaanvraag.

DIRECT CONTACT

LOGIDEX B.V.
Karel Doormanweg 9b
3115 JD Schiedam
Havennummer 565

+31 (0)10 42 777 00
[email protected]

OP ZOEK NAAR EEN LEERWERKPLEK?
SCHRIJF JE NU IN!